Μητσοτάκης από το «Σωτηρία»: Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι - Προσλήψεις όπου και όποτε χρειαστεί


«Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι εάν δεν προσέξουμε, το Σύστημα Υγείας θα δεχθεί μεγαλύτερες πιέσεις». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στην τελετή εγκαινίων 50 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Θώρακος και Νοσημάτων «Σωτηρία», οι οποίες ενισχύουν τη θωράκιση του Συστήματος Υγείας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα γίνουν προσλήψεις «όπου και όποτε χρειαστεί», εξήρε το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και ειδικά του προσωπικού που στελεχώνει τις ΜΕΘ, το οποίο όπως είπε «κάθε μέρα παλεύει με τον θάνατο και σώζει ανθρώπινες ζωές» και πρόσθεσε: «Είναι μεγάλη ανακούφιση για όλους μας ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα έχουμε σημαντικά αυξημένο αριθμό κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, οι οποίες σε πρώτη φάση θα τεθούν στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και όταν τελειώσει η πανδημία θα τεθούν στη διάθεση του ΕΣΥ».

Ο κ. Μητσοτάκης εξήρε τη σημασία του έργου -το οποίο είναι δωρεά της Βουλής- στην ενίσχυση του Συστήματος Υγείας και δεσμεύθηκε ότι έως το τέλος του έτους οι κλίνες ΜΕΘ θα φτάσουν στον μέσο όρο του αριθμού των κλινών στην ΕΕ.

Σημειώνεται ότι σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν αυτή την εβδομάδα οι 12 πρώτες κλίνες ΜΕΘ, ενώ άλλες 12 θα λειτουργήσουν σε δύο εβδομάδες, και έως το τέλος του έτους θα λειτουργήσουν και οι 50 κλίνες ΜΕΘ.

Έχει προσληφθεί το κατάλληλο προσωπικό για τη δυναμικότητα των μονάδων γι' αυτές τις δύο εβδομάδες, ενώ επίκεινται κι άλλες προσλήψεις.

Πρόεδρος της Βουλής: «Οι 50 ΜΕΘ είναι η μεγαλύτερη κοινωνική προσφορά της Βουλής των Ελλήνων»

Εγκαινιάζοντας το έργο ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε: «Στο σημερινό σημαντικό έργο που εγκαινιάζουμε, συνέβαλαν να γίνει, γρήγορα και καλά, και η νομοθετική και η εκτελεστική και η δικαστική εξουσία. Η Βουλή των Ελλήνων, με ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, ενέκρινε τη χρηματοδότησή του. Το Υπουργείο Υγείας μας ζήτησε να επιχορηγήσουμε το έργο και σήμερα το παραλαμβάνει. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το διαχειρίστηκε και το επέβλεψε, ενώ το Υπουργείο Περιβάλλοντος εξέδωσε την οικοδομική άδεια και ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους. Τέλος, το Ελεγκτικό Συνέδριο ήλεγξε και επιβεβαίωσε με γοργούς ρυθμούς τη νομιμότητά του.

Είναι πολύ ενδιαφέρον να παραδεχτεί κανείς ότι από τη μέρα που ο κύριος Κικίλιας έστειλε την επιστολή και ζητούσε αυτή τη συμπαράσταση μέχρι την ημέρα που ορίστηκε ανάδοχος, πέρασαν μόλις σαράντα μέρες. Μέσα σ’ αυτές τις σαράντα μέρες έγινε η μελέτη 1.000 σελίδων από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤΥΠ) που είναι φορέας του Δημοσίου, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Μετά είχαμε τις διαδικασίες της Διαφάνειας, κύριε Πρόεδρε, την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, που είναι μια ανεξάρτητη αρχή, και το Ελεγκτικό Συνέδριο. Και στη συνέχεια είχαμε δύο μήνες, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, για να γίνει αυτό το τεράστιο έργο, στο οποίο ενεπλάκη, επαναλαμβάνω, η εκτελεστική εξουσία, δεδομένου ότι την άδεια την υπέγραψε ο κύριος Χατζηδάκης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, την εποπτεία του έργου είχε ο κύριος Καραμανλής στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μέσω της ΚΤΥΠ έγινε αυτό το θαύμα και της ΕΚΤΕΡ, της ιδιωτικής εργολαβικής εταιρείας η οποία επελέγη.

Σε δυο μήνες τελείωσε ένα από τα πιο πολύπλοκα, πιο σύνθετα και πιο σχολαστικά έργα που έχουν γίνει στον τομέα της Υγείας. Άρα, για να δανειστώ μια φράση σας, αυτή η «μεταρρύθμιση των μεταρρυθμίσεων», που είναι το Δημόσιο να δουλεύει πολύ αποδοτικά, εδώ απεδείχθη στην πράξη. Και η Βουλή των Ελλήνων που ομόφωνα στήριξε αυτή την απόφαση -και εκπροσωπούνται εδώ σήμερα όλα τα κόμματα- νιώθει περήφανη γιατί είναι η μεγαλύτερη κοινωνική προσφορά της Βουλής των Ελλήνων, δηλαδή του ελληνικού λαού, με χρήματα του ελληνικού λαού, που πιάνουν τόπο για τον ελληνικό λαό.

Συγχαρητήρια σε όλους. Στο Υπουργείο Υγείας που το ζήτησε και θα το λειτουργήσει, στα άλλα υπουργεία που το στήριξαν, στην ΚΤΥΠ που το διοίκησε και το διαχειρίστηκε, στην ιδιωτική εταιρεία που το ανήγειρε και το εξόπλισε. Θέλω να προσθέσω και κάτι ακόμα. Οι εταιρείες που διεκδίκησαν το έργο, προς τιμήν τους, αποποιήθηκαν ένα δικαίωμα που έχουν, τη δυνατότητα προσφυγής στα διοικητικά δικαστήρια. Έτσι, αυτό το έργο δεν έγινε από δικηγόρους και δικαστές, αλλά από εργάτες και μηχανικούς.

Το έργο είναι μια ανάσα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μια ανάσα για τη χώρα κι ένα παράδειγμα διοικητικής αριστείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.