#Μαγειρεύουμε_στο_σπίτι: Κατσικάκι σιγοψημένο σε κόκκινο κρασί

Ο executive chef Παναγιώτης Μουτσόπουλος, μας προτείνει γευστικές συνταγές για τις μέρες που μένουμε στο σπίτι.
Το κατσικάκι σιγοψήνεται και αρωματίζεται από τους ατμούς του κρασιού και τα μπαχαρικά.
Πεντανόστιμη συνταγή για το Κυριακάτικο τραπέζι!
Δείτε τη συνταγή:

Υλικά για 4 άτομα
2 κιλά κατσικάκι (μπροστινό), κομμένο σε κομμάτια 200γρ.
100 ml ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ψιλό καρέ
1,5 l. κόκκινο ξηρό κρασί (π.χ. Siraz)
2 φύλλα δάφνης
2 τεμ. μπαχάρι
5 κλωνάρια θυμάρι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
Πλένουμε σχολαστικά τα κομμάτια του κρέατος για να απομακρύνουμε τυχόν θραύσματα οστών από τον τεμαχισμό τους. Τα σκουπίζουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας.
Σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα κρεμμύδια για 6 – 8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.
Προσθέτουμε όσο κρασί χρειαστεί, ώστε η στάθμη του να φτάσει περίπου 5 εκ. πάνω από τα υλικά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε.
Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της, αφήνοντας μια χαραμάδα για να διαφεύγουν οι υδρατμοί.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διατηρήσουμε τη φωτιά τόσο χαμηλά, ώστε το υγρό μόλις που να ανακινείται στο σκεύος, γιατί θέλουμε το κρέας να μαγειρευτεί μόνο του στο κρασί, χωρίς την προσθήκη υγρών.
Σιγομαγειρεύουμε για 2,5 ώρες, μέχρι που το κρέας να μαλακώσει, να μελώσει και να ξεκολλάει εύκολα από το κόκκαλο και η σάλτσα να δέσει.
Αν το κρέας έχει γίνει και η σάλτσα είναι ακόμη αραιή, αποσύρουμε το κρέας από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο, σουρώνουμε τη σάλτσα, τη βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα και την ξαναβράζουμε κατεβάζοντας τη θερμοκρασία στο μισό.
Σερβίρουμε το κρέας με τη σάλτσα του και το συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή λευκό πιλάφι.


Καλή όρεξη
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.