Προειδοποίηση ΕΟΦ: Κίνδυνος για την υγεία από προϊόν για την απώλεια βάρους


Κατόπιν ενημέρωσης από την Αρμόδια Αρχή της Γερμανίας, ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος «DIOX TEADETOX %100 EXTRACT POWDER». Το εν λόγω σκεύασμα, που προωθείται για την απώλεια βάρους, πιθανώς έχει διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τριετίες: Τι αλλάζει για τους εργαζόμενους μετά την απόφαση του ΣτΕ


Τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου του προϊόντος έδειξαν ότι αυτό περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιβουτραμίνη. Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από την Ε.Ε., διότι, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP-ΕΜΑ), η σχέση οφέλους - κινδύνου δεν είναι θετική. Συνεπώς, για την υγεία του χρήστη, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος από τη χρήση του σκευάσματος.

Τι να κάνουν οι καταναλωτές αν περιέλθει στην κατοχή τους το σκεύασμα

Ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές, σε περίπτωση που το συμπλήρωμα περιέλθει στην κατοχή τους, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα. Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.