Παυλάκης: Μπορεί να έρθει ένα νέο στέλεχος του κορονοϊού, που θα παρακάμπτει τα εμβόλια


Να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί τόσο τις Απόκριες όσο και το Πάσχα κάλεσε τους πολίτες ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης. Για την άρση των περιορισμών, για την οποία θα συνεδριάσει την Τετάρτη 16/2 η επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, ο κ. Παυλάκης τόνισε τη σημασία της υπεύθυνης στάσης.

«Θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες και ιδιαίτερα από την έξαρση της επιδημίας τις απόκριες. Ο κόσμος περιμένει να ξεδώσει, αυτό είναι μεγάλο λάθος, πρεπει να υπάρχει υπεύθυνη στάση τις Απόκριες. Το δυσκολότερρο πρόβλημα είναι οι συγκεντρώσεις στους κλειστούς χώρους. Έχουμε έναν ιό που δε σταματάει παρά μόνο με σταμάτημα των επαφών. Ο ιός δεν σταματάει και πολλοί είναι της άποψης να μην κάνουμε κάτι να τον σταματήσουμε» είπε στο Mega.

«Τα εμβόλια που έχουμε κάνει δεν προστατεύουν από ενδεχόμενη νέα μετάλλαξη»

Ο κ. Παυλάκης τοποθετήθηκε για τα μέτρα στην εστίαση και την διασκέδαση.

«Αυτά είναι αστεία μέτρα, εάν υπάρχει ένας μεταδότης στον χώρο, τότε θα κολλήσει πολλούς. Οι εμβολιασμένοι τριπλά θα γλιτώσουν την βαριά νόσηση, και η Όμικρον είναι αερομεταδιδόμενη, και τα εμβόλια που έχουμε κάνει δεν προστατεύουν από ενδεχόμενη νέα μετάλλαξη. Κάνουμε συνεχώς προόδους αλλά ας δούμε την πραγματικότητα. Έχουμε περισσότερα κρούσματα και περισσότερους νεκρούς. Εάν δεν εμβολιαστούν όλοι, θα είναι ένας φαύλος κύκλος. Δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος πανδημίας, μπορεί να έρθει ένα νέο στέλεχος που θα παρακάμπτει τα εμβόλια και να είμαστε αντιμέτωποι με κάτι καινούριο», σχολίασε.

Για το εάν θα κάνουμε «ελεύθερο» Πάσχα, ο κ. Παυλάκης σημείωσε πως «θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά θα κρατηθούν κάποια μέτρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.