Σαρδέλες: Οι γυναίκες πρέπει να τις συμπεριλάβουν στη διατροφή τους

Ως επί το πλείστον, οι γυναίκες έχουν διαφορετικές διατροφικές ανάγκες από τους άντρες, ενώ ορισμένα τρόφιμα προσφέρουν δελεαστικά οφέλη κυρίως για τις γυναίκες.

Ανάμεσά τους και οι σαρδέλες, ένα είδος ψαριού που οι γυναίκες πρέπει να τρώνε περισσότερο. Σύμφωνα με το Everyday Health αυτό το ψάρι είναι ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος για να πάρετε μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών.

«Μόνο ένα κουτί σαρδέλας με κόκαλα καλύπτει το 125% των αναγκών σας σε βιταμίνη D, το 35% των αναγκών σας σε ασβέστιο και το 88% των ημερήσιων αναγκών σας σε σελήνιο», δήλωσε η Janis Jibrin, MS, RD στο healthdigest.com. Οι γυναίκες διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν οστεοπόρωση από τους άνδρες και το ασβέστιο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη αυτής της ασθένειας, αναφέρει το WebMD. Οι σαρδέλες έχουν, επίσης, χαμηλότερη περιεκτικότητα σε υδράργυρο από πολλά είδη ψαριών, γεγονός που τις καθιστά ασφαλείς για τις έγκυες και τις θηλάζουσες γυναίκες ώστε να τις απολαμβάνουν άφοβα, εξηγεί η Cleveland Clinic.

Σαρδέλες: Άλλα οφέλη για την υγεία

Οι σαρδέλες αποτελούν, επίσης, μια εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία μας, αλλά μπορούν να καταναλωθούν μόνο μέσω της τροφής. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης καρδιακών παθήσεων, της μείωσης της αρτηριακής πίεσης και της μείωσης του κινδύνου θρόμβων αίματος. Μπορούν, επίσης, να αποτρέψουν ασθένειες όπως ο καρκίνος, η νόσος του Αλτσχάιμερ και η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Οι σαρδέλες είναι, επίσης, μια καλή πηγή πρωτεΐνης, με ένα φλιτζάνι από αυτές να περιέχει περισσότερα από 36 γραμμάρια πρωτεϊνών. Επιπλέον, η τακτική κατανάλωση σαρδέλας μπορεί να ενισχύσει τους μύες, να προστατεύσει τη γνωστική λειτουργία, να προάγει την υγεία της καρδιάς και να χτίσει γερά οστά, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Verywell Fit.

Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας μπορείτε να τις απολαύσετε από κονσέρβα, κρύες ή ζεστές, ή να τις παρασκευάσετε στο σπίτι (όπως οι σαρδέλες πλακί με ντομάτα, θυμάρι και κάππαρη). Συνδυάζονται ιδανικά με κράκερ και σαλάτες και ζυμαρικά για ένα γεύμα γεμάτο με θρεπτικά συστατικά. Όπως κι αν τις απολαμβάνετε, πάντως, προσπαθήστε να τρώτε περισσότερες σαρδέλες όταν μπορείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.